Blogg‎ > ‎

Alla hjärtans dag

skickad 16 feb. 2011 01:30 av Mie Björhag   [ uppdaterad 21 feb. 2011 04:09 ]
Alla hjärtans dag

Jag har märkt att det är många som tycker att det är fånigt och kommersiellt att fira alla hjärtans dag. Det är väl bra att visa kärlek och omtanke alla dagar lixom? Det är bara ett påhittat jippo som får oss att köpa skräp och spendera pengar kors och tvärs på onödiga saker. den biten kan jag hålla med om, men tanken på att bara bry sig om varandra lite extra en dag tycker jag bara är fint, och det finns faktiskt någonting väldigt vackert med just alla hjärtans dag.

Visste du att vi firar alla hjärtans dag för att det på mitten av 200-talet fans en präst i rom, Valentinus, som i smyg vigde unga par som ville gifta sig, mot kejsarens vilja. Kejsaren ville nämligen att soldaterna i hans armé skulle förbli ogifta. Det sades även att Valentinus gjorde så att fångvaktarens dotter fick synen tillbaka. Han blev halshuggen den 14:e februari 269 e.kr för sitt stora brott att sammanföra unga tu och senare utnämndes han därför till kärlekens skyddshelgon.


I måndags firade jag alltså alla hjärtans dag med min David. Vi hade tänkt åka skridskor i kungsträdgården, men eftersom att det var så kallt och snöade så stannade vi inne. Jag fick en vacker röd ros och vi dekorerade bordet med hjärtan och ljus. Det blev riktigt mysigt. Vi lagade god mat och läste högt för varandra ur den bok vi läser just nu, och om du frågar mig så var det en underbar alla hjärtans dag. Det behöver inte vara så påkostat, bara att vara tillsammans och avsätta tid för varann är otroligt vackert.
På vägen hem sent på natten, på bussen mellan Tumba och Segersjö, såg jag en man gå upp för en trappa ut i mörkret med ett knippe hjärtformade heliumballonger i handen. Han försvann ut i mörkret i den snötäckta natten och det kändes så otroligt filmiskt. Önskar att jag hade haft en kamera med mig så att du också fick se..

Du kan få se nasse istället, inte lika vackert men ändå en liten hälsning.
Comments