Blogg‎ > ‎

Att vara kristen är ingen hobby, det är en livsstil

skickad 22 aug. 2013 02:10 av David Björhag
Att vara kristen är ingen hobby, det är en livsstil

Att tro på Jesus är ingen hobby, det är en livsstil! Det handlar aldrig om oss själva, det handlar alltid om andra. Men det är så lätt att bli hypnotiserad av vårt samhälle där allting handlar om jag, mig mitt och mina.
Ska jag ge, ja då är det för att Gud har lovat mig hundrafaldigt igen. En krona kan jag ge om jag får hundra tillbaka. 


Ge för att du har i överflöd, inte för att du ska få mer. Existensminimum i Sverige är rikedomar i andra delar av världen, vi kan alltid undvara lite. Vi har fått i första hand för att vi ska kunna hjälpa andra. Inte tvärt om, vi ger inte för att vi ska få, som det så ofta predikas i våra kyrkor.
Det kan ibland vara svårt att skiljas från våra pengar och det är ännu svårare att skiljas från vår tid.

I mina ögon och i mitt liv har jag så lätt tänkt på mig själv i första hand. Bekvämlighet har gått före allt. Varför ska jag engagera mig, hjälpa till och bry mig om andra? "Whats in it for me?"

Fel frågeställning och fel inställning. Våra liv blir rika när vi lyfter blicken från oss själva. Att kunna räcka ut en hjälpande hand för att du älskar människorna omkring dig och inte för att vinna pluspoäng i himlen är det vi är kallade till, och det blir det mycket enklare när det inte är för vår egen skull vi gör det.

Jag blir så otroligt inspirerad när jag läser om Jesus. Hur han totalt skiter i att alla andra dömer ut honom när han hänger med de "smutsiga och orena", de på samhällets bottenskikt. Han gör det inte för att verka from, det funkade inte så back in the days. Han gjorde det av sann omtanke och när vi lyckas komma dit tror jag att den sanna glädjen kommer. 

Jag tror att det är en bra grej att be för saker för oss själva också. Självklart vill jag själv bli hel först, innan jag kan hjälpa någon annan att bli hel. Självklart kan vi be för vår ekonomi  våra närmastes hälsa, för bostad och jobb. Det är inget fel att tänka på sig själv, det står ju "älska din nästa som dig själv" (Markusevangeliet 12:31) inte mer än dig själv. Det är nyttigt att själv må bra, tänk när vi mår så bra att vi orkar bry oss om andra!

Ett steg i rätt riktning är att be Gud byta ut ditt hjärta av sten till ett hjärta av kött. (Hesekiel 11:19) Det är en bön jag bär med mig i höst.


Läs bibeln, bli inspirerad av Jesu fantastiska person. Tänk att kristen betyder "liten Jesus", att vi får vara hans händer och fötter i en trasig värld. 
Utmana dig att gå utanför din bekvämlighetszon, hjälp till i kyrkan, ge så att det känns lite utan att förvänta dig något tillbaka, bjud en hemlös på mat, låna ut din soffa till någon som behöver någon stans att sova, ring det där samtalet till någon du vet är ensam, våga ställa dig på de svagas sida osv.
Ta en stund om dagen då du söker Gud, på riktigt. Fyll ditt hjärta av kärlek till Honom. "Sök först Guds rike och Hans rättfärdighet" (Matteusevangeliet 6:33)

Att vara en Jesu efterföljare, en kristen är inte en hobby: att bara gå till kyrkan på söndagarna och be en plikttrogen bön nu och då. Det är en livsstil som börjar med hjärtats förvandling.
Comments