Blogg‎ > ‎

Det goda livet

skickad 6 sep. 2012 08:14 av Mie Björhag
Det goda livet

Det går bra nu som Petter skulle ha sagt.
I lördags var jag i Laxå och fick göra två torgshower och ett ungdomsmöte på kvällen.

Torget i Laxå

Det var en fantastisk dag och en sak som gladde mig mycket var att så många efteråt som tackade mig för det jag sagt. I vanliga fall brukar jag mest få beröm för mina skils, men den här gången var det flera stycken som tyckte att det var just det jag sade som betydde mycket. Det är en av de saker som värmer mitt hjärta mest.
Dessutom hade jag lovat mig själv att våga utmana ungdomarna i att ta ett beslut att följa Jesus. Fem stycken gav respons! Det var så häftigt att uppleva det. Jag har förstått att det är många som är kristna av bara farten, men det är sällan man fått valet att ta ett eget beslut att följa Jesus. Det vanligaste är nog att genom konfirmationen ställas den frågan. (Det handlar ju om att bekräfta att man just vill leva ett liv tillsammans med Jesus.) Men om man inte kommer från den traditionen och aldrig ställts inför det valet är det ett livsviktigt beslut. Bara att erkänna det för sig själv och andra kan göra så enormt stor skillnad i relationen till Gud. Att gå från att känna till till att känna Honom, det är ovärdeligt.

I måndags var det en stor dag för mig, jag  hade min andra uppkörning och jag var så nervös att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Om jag hade kuggat hade jag fått skriva om mitt teoriprov också, så det skulle nästan vara som att vara tillbaka på ruta ett. Men jag hade sådan tur att jag fick en helt fantastisk handledare som jag blev lugn av, och det kändes väldigt bra. När vi var klara med körningen trodde jag knappt mina öron. Jag hade klarat det! Lyckan var total.

- Mie Björhag, with licence to drive.

Men det härliga slutar inte där. Igår var jag på arbetsintervju och fick ett jobb inom nykterhetsorganisationen Spik från och med årsskiftet, PLUS att jag blev faster till världens sötaste lilla grabb. Livet är allt bra underbart!
Comments