Blogg‎ > ‎

Det man äter kommer också ut

skickad 28 feb. 2013 08:33 av Mie Björhag
Det man äter kommer också ut

Detta blogginlägg kommer inte att handla om bajs, även om det låter som det.
Det jag tänkte skriva om är däremot att det man "äter" med ögon och öron är också det som kommer ut i känsloväg.
Igår stod jag och diskade och kände mig allmänt deppig. Jag började analysera varför och kom fram till att det berodde på att Jag slösurfat runt och läst en massa strunt och lyssnat på musik med inte allt för uppbyggande texter. Det gav resultatet att jag började känna mig smådeppig utan egentlig anledning och tillslut började jag leta faktorer i mitt liv som kanske inte var så bra och alltså låg till grund för dessa känslor, när det egentligen bara hade att göra med vad jag fyllt mitt inre med under dagen.
Jag gick på en gång och bytte musik och satte mig sedan och läste en god bok, tände ljus och tog hand om mig själv. Genast kändes livet mycket bättre och vips var deppigheten som bortblåst.
Det var inget djuplodat problem jag hade den här gången, och jag tror att man oftast vet med sig  om det är ett faktiskt problem som ligger till grund för känslorna. Då räcker det såklart inte att byta musik, då måste man gå till botten med det som faktiskt är orsaken men jag tror att det kan bota en hel del vardagsdepp att sätta på bra lovsång, ta en svängom och läsa böcker man tycker om.


Så var försiktig med vad du stoppar i dig mentalt och vad du låter påverka ditt liv. Är det uppbyggligt och får dig att må bra så är det antagligen bra. Jag anser inte att man bör blunda för världen och inte ta in det som är dåligt heller, men jag tror att man mår bättre av att majoriteten av det vi tar in bör påverka oss i positiv bemärkelse, det som får oss att må bra. Det är min torsdags analys av livet i stort.

Comments