Blogg‎ > ‎

Duktig flicka

skickad 19 okt. 2010 05:46 av Mie Björhag   [ uppdaterad 18 dec. 2010 02:37 ]
Duktig flicka

Jag är så trött på alla dessa duktighetskomplex jag stöter på överallt. Alla tjejer verkar ha fått en alldeles för stor dos av "jag duger inte" sjukan. Man skall prestera så mycket som tjej. Förstå mig rätt nu, det finns säkert killar som dras med prestationskrav på vissa områden, men det är inte alls i samma dimension.
Hur kommer det sig att tjejer tror att de måste vara smala, vältränade, snygga, solbrända, välsminkade, välansade, intressanta, hypersociala, duktiga mammor, prestera bra på jobbet, göra allt själv, designa sitt hem och sina kläder, vara pålästa om allt och dessutom gärna driva ett litet företag på sidan av, skriva en bok, eller någonting annat som de tror förväntas av dem.
Det finns redan så många superkvinnor, det är bara de inte fattar det själva.
Jag blir ledsen att det är så många som bär runt på stora bautastenar precis som Obelix utan att de själva tycks märka det. Samtidigt har jag märkt en viss irritation från dessa tjejer över att killar inte har samma krav på sig, det förväntas inte lika mycket av dem vilket kan vara mycket retsamt.
 
Jag tror inte att det kan sägas för många gånger, men vi duger som vi är, det vackra kommer inifrån, och det gör ingenting om dagen inte blev som vi planerat. Kom igen och uppskatta dig själv lite, beröm dig över det du klarat av istället för att klaga över det du inte hann med.

Comments