Blogg‎ > ‎

Efter ett stort äventyr kommer en stor förkylning

skickad 29 sep. 2011 00:00 av Mie Björhag
Efter ett stort äventyr kommer en stor förkylning.

Jag har varit både på en ungdomskväll med träning för tillväxt i Jönköping och kids supersunday i Hillsong här i Stockholm i helgen. Jag måste säga att jag är bortskämd med världens bästa jobb.
I fredags var jag alltså i Jönköping. Jag var supertaggad som alltid och satt och väntade på att allt skulle dra igång tillsammans med de andra medverkande. Vi väntade och väntade på att ungdomarna skulle trilla in, Jag gick igenom allt jag skulle göra i huvudet om och om igen. Nervös bläddrade jag i mina små anteckningar över vad jag skulle göra och säga och vilken ordning de olika tricken skulle komma i. Blicken gick konstant till klockan... Bara åtta minuter kvar, fem, tre, en... Min nervositet avtog och byttes mot otålighet. Vart var de? Minglet ute i hallen var så bra att de drog över ca 40 min innan allt drog igång. Kvällen förlöpte som den skulle, om än lite försenat, och jag tror aldrig jag fått så stora applåder efter en show. Eftersom jag inte har någon personlig fotograf har jag inga bilder att visa upp, men det var en mäktig känsla att stå på en så stor scen, och få nära på stående ovationer. Jag erkänner att de super bra värdarna nog inspirerade publiken en del, men ändå. Gud är god och jag är lycklig.
Efter mig var det en låt och Mattias Sennhed predikade om att ha hjärta för Jesus. Mycket bra! Sen röjde vi på tillsammans med bright morningstar tills det var nära på mitt i natten. De flesta hängde kvar i kafét och snackade ett bra tag, och när folk började droppa av gick jag lycklig till hotellet. Wow vilken dag!

På lördagen åkte jag och min man till Ockelbo på namngivningskalas för lilla Nikki Svea Maria. Det var en trevlig tillställning med blåbärspaj och skojiga människor. Efteråt hängde vi med hem till Nikki, och hennes föräldrar så klart och käkade pizza och pratade om mumin. För alla er som inte vet det är mumin en stor passion i mitt liv, och lyckligtvis delar jag detta intresse med några av mina vänner varav Nikkis föräldrar är två av dessa. Lyckliga och mätta i magen åkte vi hem efter ett studiebesök i denna pittoreska lantmiljö, hem till den stressade grå storstaden med sina oaser av vatten och grönområden. Hem ljuva hem!

Söndag och action på hög nivå. Kids supersunday innebär att det är lite extra skoj på Nalen där Hillsong church Stockholm håller hus på söndagarna. Det var lek och bus och cirkustema. Figurballonger och riskakor och massa skoj. Två möten 11.00 och 16.00 var jag med och jonglerade och berättade om David och Goliat. Vi hade så roligt tillsammans att jag var alldeles slut när jag cyklade hem med min gamla resväska på pakethållaren. Lycklig och med en smula ont i halsen...


I måndags när jag vaknade var jag mer förkyld än jag någonsin varit kändes det som. Stackars mig :(
David tog bra hand om mig, pysslade om mig och kokade soppa med mycket vitlök. Jag sov bort nästan hela dagen, för jag kunde ju inte gärna missa första träffen med "magiskola för vuxna" på tisdagen. Det gjorde jag inte heller, jag har kramp i fingrarna efter att ha övat så mycket på enhandskuperingen av en kortlek.. Vi får se vart detta bär hän. Jag hoppas att jag kan lära mig mycket, det vore skoj att kunna utöka min repertoar en smula, plus att jag skulle känna mig lite coolare.


Nu ska jag återgå till förberedelserna inför söndagens besök i Malmköping. Det kommer att bli supernajs!  
Comments