Blogg‎ > ‎

en liten resumé

skickad 30 maj 2011 02:52 av Mie Björhag   [ uppdaterad 30 maj 2011 04:01 ]
en liten resumé

Sommaren närmar sig med stormsteg och det finns en hel massa att göra. De senaste veckorna har jag varit ute och jobbat mer än någonsin och jag njuter verkligen av livet!
Bland annat har jag varit i Falun och informerat 7:e klassare om konfirmationen. Det var helt fantastiskt att stå där i Kristine kyrkas stora blå kyrkorum, där jag själv suttit så många söndagar, och berätta för ungdomarna om konfirmationen. En upplevelse av rang.
Senare på kvällen såg jag mig själv på TV då lokalnyheterna berättade om denna happening. Kan hända får konfan tillbaka sin status. Jag hoppas verkligen det, för det är en sån rikedom att ha läst, även om man i slutändan bestämmer sig för att inte konfirmera sig. Min konfirmation lade så mycket grund för mig, och det är någonting jag verkligen inte vill vara utan!

I Skövde hade jag sådant bra publikstöd. Det märks verkligen på mig om jag har publiken med mig, för jag blir såååå mycket bättre. Jag skulle verkligen bara vilja krama om dem för att de gav mig ett sådant uppsving. Dessutom gjorde det mig säkrare inför nästa uppdrag som skulle komma lite senare samma dag.


Vårfest med fokus på barnen i Skövde, familjegudstjänst.

Eldshow i Skövde

Jag skulle nämligen uppträda i Mullhyttan på en utomhus scen, något jag är väldigt ovan med.
Mullhyttan, en otroligt pitoresk svensk idyll på landet utanför Örebro. Jag blev helt förälskad i omgivningen och glad över att ha kommit dit. tror faktiskt att allt det vackra gav mig en liten kick till att orka med ännu en show. Självklart var Gud med mig och sköt till det där lilla extra vilket gjorde mig så glad. Trots att kastvindar fick mig att tappa mina lätta små plastkäglor lät jag inte det påverka showen. Så coolt, jag har aldrig tidigare haft ett sådant psyke. Att misslyckas och få det att se ut som en del av showen är inte fy skam alls. Man lär så länge man lever, som flickan sa.


Visst är det vackert i Mullhyttan?

I tisdags fick jag komma tillbaka till Ljungby igen. Den här gången var jag dock inte i en kyrka utan på en skola! Det var elevrådets dag och därför hade de tagit mig till sin skola. Flera av eleverna hade sett mig i kyrkan några veckor tidigare och fick sina lärare att gå med på att ta mig till skolan. Självklart fick jag inte prata om Jesus i skolan, men däremot fick jag prata om någonting annat som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen självbild och självkänsla.
Större delen av lunchrasten satt jag och pratade med eleverna som varit och sett mig och de köade för att få min autograf. Det är fortfarande en ganska skum grej, att skriva autografer, men det är väldigt roligt.

Igår var det söndag och jag fick komma tillbaka till Harvest Center i Märsta. Den församlingen har verkligen stöttat mig i allt det jag gör, och de vill ständigt ha mig tillbaka. Det känns så friskt att få komma till en församling som gör så mycket för sin omgivning och har ett sådant genuint intresse i att bara finnas där för människor som behöver dem. Det finns få platser som jag får så mycket uppmuntran i och det är verkligen stärkande i ett yrke som mitt. Deras slogan på bibelskolan är "förverkliga din livsdröm", och det är något de verkligen har hjälpt mig till att göra!

Tack och massa kärlek till er alla i försommarvärmen!
Comments