Blogg‎ > ‎

En liten uppmaning från Cirkusmie

skickad 15 nov. 2011 03:56 av Mie Björhag   [ uppdaterad 15 nov. 2011 04:08 ]
En liten uppmaning från Cirkusmie


Jag minns när jag satt i rondellerna med gasmask hållandes skyltar som uppmanade människor till att ta cykeln istället för att åka bil. Jag har nog alltid varit en snäll rebell som gärna uppmuntrat folk till att tänka lite mer på miljön, och med cykeln blir man ju faktiskt en liten miljöhjälte av bara farten. När jag lärde känna min bästa vän sade hon att jag måste ha fötts med cykeln i munnen, och att man alltid kunde hitta mig genom att titta efter min cykel...
Min gulröda cykel kunde ingen missa, och den stod alltid parkerad utanför det ställe jag för tillfället var på. Affären, skolan, biblioteket, hemmet, you name it. Gick jag från en affär till en annan tog jag således med cykeln och parkerade den utanför. Jag ville ju inte tappa bort min dyrgrip.

Nu för tiden tar jag fortfarande cykeln så ofta jag kan. Eftersom jag bor så centralt har jag inget SL-kort utan jag tar min gamle trogne springare. Dessutom är det många som går till gym bara för att sätta sig på en motionscykel utan att ta sig någonstans.. Orka cykla, spara pengar och få din dagliga motion. Är inte det att slå fler flugor i en smäll om något?

Hej så länge
Comments