Blogg‎ > ‎

Gnosjö

skickad 6 okt. 2010 05:23 av Mie Björhag   [ uppdaterad 18 dec. 2010 02:41 ]
Gnosjö

Tidigt i söndags morse klev jag upp och packade min väska. Tjugo minuter över sju gick mitt tåg från Stockholm C och många timmar av resa väntade. Sådär tidigt på morgonen innan man riktigt vaknat är det mysigt att sitta på ett tåg och se hur Sverige susar förbi utanför rutan och förlora sig själv i halvslumriga tankar.
En timme i Göteborg fick mig att inse att det inte är lika mysigt när det är fullt med människor överallt och det enda man vill är att bara få sitta ner. Alla platser på de röda bänkarna var upptagna, så tillslut hittade jag mig ett hörn på golvet där jag slog mig ner med min dator bara för att få tiden att gå. Om jag bara varit där lite längre och inte på en söndagförmiddag hade jag kunnat njuta lite mer av den vackra staden och kanske tagit en fika med någon trevlig människa, men nu var det inte riktigt läge för det.
I Gnosjö möttes jag av en trevlig människa som visade mig vägen till församlingshemmet och hjälpte mig att få fram allt jag behövde för min show och sedan tränade jag i ca en timme innan prästen Mattias kom och vi pratade ihop oss lite.
Det var ju den helige Mikaels dag och därför änglatema. Familjegudstjänst med bibelutdelning till alla i församlingen som fyllt 6 år lockade dit många barnfamiljer. Mattias predikade väldigt illustrativt och bra och jag jonglerade knivar och förberedde bibelutdelningen.
Det gick riktigt bra och var uppskattat hos både barn och vuxna. En journalist dök upp och intervjuade mig medan min väntande publik åt äppelkaka med vaniljglass, sedan drog det igång. Jag använde mig av alla mina knep och jonglerade mig igenom 15 minuter änglar med såpbubblor flygandes genom luften. Nervositeten lade sig först efter att allt var över. Barnen frågade som vanligt om knivarna var äkta och om jag verkligen lyckats fånga en såpbubbla, om man inte bränner sig när man stoppar eld i munnen och hur väskan bara kunde fastna sådär i luften.. Det är mysigt med barn, och lite härligt att veta att det jag övat på faktiskt betalar sig..
På natten sov jag över hos den synnerligen trevliga prästfamiljen Fjellander för att sedan åter ta ett tåg, tidigt i gryningen.
Och nog är det trevligt att låta ögonen smeka landskapet genom fönstret till det rytmiska ljudet av tåg, tidigt på morgonen och bara drömma sig bort.
Sånt här kan man också få se när man är ute och reser
Comments