Blogg‎ > ‎

Hungry Moses

skickad 30 jan. 2012 07:34 av Mie Björhag   [ uppdaterad 13 feb. 2012 01:15 ]
Hungry Moses

I Halmstad finns det numera en fritidsgård vid namn Hungry Moses. I fredags och lördags invigdes denna genom en hel del spelningar, disco och fritidsgårdshäng samt uppmuntran till att öva i deras replokaler. Jag bjöds in att uppträda för besökarna under lördagen. Efter att ha presenterats som "CIIIIIIIIRRRRRRRRKUS MI" ett flertal gånger drog min första show igång. Det var en väldigt bra publik måste jag säga, och även de tuffa grabbarna som i presentationen buade åt cirkus applåderade öppenhjärtligt i slutet. Jag tar det som att det blev en lyckad show. ;)

Andra showen var inte förens kl 00.00 och till vår förvåning var det inte många kvar, men jag tryckte ändå gasen i botten. Jag vet att de som var där var glada att de inte missade det, jag hade ju sparat det bästa till sist...Det är här det händer i Halmstad!

Jag vill också ge en stor eloge till alla de volontärarbetare som var där under helgen. Vilket jobb de gjorde. Strålande att så många ville hjälpa till och vilket hjärta för staden. Jag kan inte annat än bli imponerad. Till och med stålmormor var där och rockade loss och uppmuntrade ungdomarna som tagit sig dit.

De tog verkligen god hand om mig också. Efter att ha frågat om en filt och kudde till den soffa i replokal 1 jag skulle sova i tog två killar initiativ till att leta reda på lakan åt mig och bäddade och allt. Jag kände mig så galet välkommen, de kunde inte gjort det bättre!

Jag som aldrig spelat i något band (med undantag från småfolk som bara överlevde en liiiiten liiiten stund) var super exalterad över att få vara i en äkta replokal. Det kändes så genuint på något vis. Jag drömde mig bort till hur det skulle varit att ha haft ett band när jag var en sisådär 16 år. Vi hade varit ett punkigt tjejband med många åsikter och mycket attityd, och vi skulle ha ägt Falun så hårt på den tiden. I min umgängeskrets var nästan alla straight edge och engagerade i allt politiskt som fanns. Jag var med både i ung vänster, grön ungdom, djurens rätt, unf och fältbiologerna, alla organisationer med starka åsikter . Att demonstrera mot onödig bilism och djurplågeri tillhörde min vardag, det enda jag inte gjorde var nog egentligen att starta band... ;)  tänk ändå vad fint det skulle ha varit....

Nog om det, repan var fin och jag sov gott. Slutet gott allting gott!
Comments