Blogg‎ > ‎

Influensa

skickad 30 dec. 2010 08:06 av Mie Björhag   [ uppdaterad 30 dec. 2010 08:48 ]
Influensa

Det har varit en helt sjuk vecka. Bokstavligt talat. Allt började med yrsel, typ blodtrycksfall som kom över mig i vågor, som övergick i frossa och feber. Slem och svullet gomsegel, sådär så att det blir som en geléklump i halsen. Jag har aldrig varit med om dess like, så jag ringde sjukvårdsupplysningen. Influensa sade de. Typiskt, och jag som skulle giga på nyårsnatten.
Jag kollade upp alla huskurer jag hittade, drack honungsvatten och ingefära avkok. Andades in ångor av salvia och ingefära. Dricka mycket och sova länge är ju a och o. Gick inte ut alls. Drack nyponsoppa och blåbärssoppa, både varm och kall. Käkade halstabletter av alla möjliga märken och sorter.
På det har jag bett och vet att andra också bett för mitt tillfrisknande, ändå ligger jag här, fortfarande sjuk och var tvungen att ställa in.
Dumma basilluseker!
Det kommer att bli nyårsfirande i Tumba i år. Tror att det kan bli riktigt fint med te och varma täcken tittandes på en film. Förmodligen kommer jag att sova över 12-slaget, men vad gör det? Det blir ju inte mindre 2011 för det, och dessutom kanske jag blir frisk, vilket skulle vara en fin bonus.
Nu ska jag värma soppa och vänta på friskare tider.


 
Comments