Blogg‎ > ‎

Innan show

skickad 14 okt. 2011 01:47 av Mie Björhag   [ uppdaterad 14 okt. 2011 02:28 ]
Innan show

Jag sitter här och förbereder mig inför kvällens show i Sundsvall. Jag är på tå, det är verkligen jätte roligt att få åka till ett nytt ställe och jag vet att det kommer att bli en kanonkväll. Jag har packat väskan, läst mitt manus om och om igen, tittat på de svåraste tricken lite extra, och förmodligen kommer publiken att få smaka på något nytt jag lärt mig på magiskolan. Det är alltid lite nervöst första gången man ska göra någonting på scen. Om man misslyckas går det ofta att skoja bort, men jag vill inte förstöra det magiska genom att fumla, och eftersom detta är så nytt för mig är jag lite extra nervös.

Daniel Karlsson leder magiskolan i Stockholm, han är duktig och bra på att lära ut, men vissa saker får man såklart bara se och förundras över utan att förstå någonting. Det är en smula frustrerande...
I tisdags fick vi lära oss att trolla med rep, en personlig favorit, för det syns så bra på scen. Vi har även presenterats för mynttrolleri som kräver en otrolig fingerfärdighet och den klassiska kortleken. Jag har mycket att träna på, min fingerfärdighet är inte alltid vad den borde ;) Men snart tror jag att jag kommer att kunna lura till och med mig själv.

Det jag egentligen skulle säga om Daniel var att han läste en dikt för oss vid ett av tillfällena. Den handlade om att man såg ett gäng arbetare riva ner ett hus, vi pratar med arbetsinstruktören som säger att det inte krävs något speciellt för att riva ett hus, det går fort och lätt, men att det tar lång tid och mycket tanke åt att faktiskt bygga ett bra och stabilt fungerande hus. I slutet av dikten frågar vi oss om vi vill vara de som river ner ett mästerverk eller om vi vill hedra det.
Det är samma sak med trolleri, det är inga  hemligheter på det sättet, men man vill ju inte förstöra för den som en gång faktiskt kommit på och byggt upp det som jag på en sekund kan förstöra...


Det var en lång utläggning om magiskolan, jag gissar att det tar upp en del av min tankeverksamhet eftersom det är så galet roligt. Plus att jag inte vill vara den som river huset. Därför borde jag nog gå tillbaka till min träning. Om några timmar går tåget. Det kommer bli en magisk kväll, det vill jag lova! Gud är god!
Comments