Blogg‎ > ‎

jul, jul, strålande jul

skickad 14 dec. 2010 02:13 av Mie Björhag
jul, jul, strålande jul

Det är många som blir deppiga såhär års, mörker och stress som tillsammans bildar ångest. Jag blir rädd när jag tänker på hur fel det har blivit. Vi borde vara lyckliga och glada, Julen är ju en högtid full av ljus och glädje. Jesus kom hit till jorden utan krav på julpynt och fina presenter, han kom för att ge oss den finaste presenten av alla, sig själv.
Jag gillar inte kommersen kring julen, och att vi dess utom missat hela poängen gör inte saken bättre. Tomtar hit och dit, bjällerklang och den perfekta piff och puff julgranen är inte grejen med jul. Jag tror att vi skulle bli gladare av att faktiskt se varandra, umgås med varandra och ta det lugnt. Inte hetsäta julens alla läckerheter för att kunna kasta oss över alla julklappar som ändå bara är ett resultat av ha-begär och konsumtionssamhällets slit och släng attityd som kommer att vara tråkiga döda ting imorgon utan mening eller värde för oss. Att vi umgås med människor vi egentligen inte gillar, bråkar över småsaker eller känner oss ensamma och dåliga för att vi inte kanske har värsta familjen att fira med.
Jag önskar att julen fick vara en högtid där alla kunde känna sig älskade och uppskattade av någon, utan krav på hur en jul bör vara. där vi hjälper varandra, kanske var med och gav stöd till organisationer som fixar matkassar, kläder och julklappar till dem som inte hade råd. Kanske köpte en tidning av de hemlösa och lät den attityden av kärlek och omtanke smitta av sig på resten av året också, vi mår bra av att göra gott året om!Jag vet att alla julfirare inte har tappat bort den sanna julens innebörd, att julklappar kan vara saker man faktiskt vill ge med tankar bakom och där kärlek speglar innehållet. Egentligen älskar jag denna högtid. Jag älskar anledningen till varför vi firar jul, jag älskar alla ljus och att spendera tid med dem jag älskar, att baka julgodis och sjunga glada sånger om ett barn som fötts i Betlehem! Dessutom älskar jag människor med stora varma hjärtan som med kärlek och omtanke delar med sig av sitt goda. Att människor faktiskt öppnar sina hjärtan mer för de vi har omkring oss runt jul. Ibland av dåligt samvete och ibland för att vi bara blir medvetna om vårat eget överflöd.
Köp ett nummer av Situation Stockholm eller Faktum om du har chansen. det är en bra tidning, för ett bra ändamål, och den kostar inte särskilt mycket.

"O Betlehem du lilla stad, hur tyst du ligger där,
försänkt i djup och drömlös sömn, när skapar undret sker.
En stjärna tänds, och mörkret har över den ej makt,
och alla släktens hopp och tro stämt möte denna natt.

Du barn av Betlehem, vi ber; Ge våra ögon ljus
Och rena hjärtat, att vi kan med dig bli barn hos Gud.
Nu sjunger änglaskaror Guds lov, och vi med dem.
O kom till oss, bliv hos oss kvar, Guds son. Immanuel*"
 
*Immanuel = Gud med oss
Comments