Blogg‎ > ‎

Korsberga dag 2 och 3

skickad 22 mars 2011 09:12 av Mie Björhag   [ uppdaterad 22 mars 2011 10:18 ]
Korsberga dag 2 och 3

Oj, vad det tog lång tid för mig att berätta hur det gick de övriga två dagarna. Men eftersom jag gjorde en del 1 måste det ju komma en del 2.

Den andra dagen, dvs lördagen, hade ungdomarna planerat ett underbart spektakel som hette lördagsparty. Otroligt kul och spännande. De hade riggat i ordning kyrksalen i Korsberga Filadelfiakyrka och jag måste säga att jag var mäkta imponerad. Två hopknutna lakan fyllda med ballonger hängde i taket och i början av tillställningen rusade de ut från varsina sidogångar och tjoade och tjimade, hade eldsprutande saker i händerna och ballonger regnade ner från taket. Det var många spännande tävlingar och lite musik. En liten stund in i allt ståhej gick jag upp på scenen. Många av barnen hade jag träffat innan i skolan och det var ett gott återseende. Publiken var fantastisk och det kändes som att jag hade deras fulla uppmärksamhet, att de faktiskt fick med sig något ifrån kvällen, annat än bus och godis.
För det var en paus mitt i då det käkades korv med bröd, och det delades ut popcornspåsar till alla barnen. Under tiden hade en av ungdomarna klättrat upp på taket till scenen och mot slutet av del 2 blev det godisregn från taket. Helt fantastiskt.

På kvällen var det ju melodifestival och jag knallade hem till en familj som bjudit hem mig för detta specifika ändamål. Vi åt fantastiska nybakade frallor och hejade på lite olika artister. Jag höll på "Oh my God", helt fantastisk låt, men som bekant tog den sig inte vidare långt i finalen. En av papporna som var där högg direkt när Eric Saades låt gick igång. Refrängen var tydligen stulen från en låt som hette "kall som is" från 1984. Där ser man. Det var ju tydligen ett vinnande koncept eftersom han blev framröstad till vinnare. Spännande värre. Jag brukar inte titta så mycket på melodifestivalen och blev glatt överraskad, många bra bidrag i år.

Helt klart en vinnare i mina ögon!

Hur som helst så blev det söndag och gudstjänst för alla. Det var oväntat få människor som dök upp, men jag måste säga att jag ändå är nöjd i det stora hela. Jag blev tackad och fick faktiskt en present(!) Så sjukt söta var de mot mig. Jag fick även ett bokmärke med mig själv på och ett litet bibelord från de söta arrangörerna. De ska ha ett stort tack för att de tog så väl hand om mig. Lokaltidningen kom och gjorde en intervju och sen blev det pannkakor tillsammans med ungdomarna innan jag åkte hem.

Tack och hej cirkustjej
Comments