Blogg‎ > ‎

Kristinehamn och allmänt helgande

skickad 31 okt. 2011 02:50 av Mie Björhag   [ uppdaterad 31 okt. 2011 09:39 ]
Kristinehamn och allmänt helgande

I fredags var det dags att prata SPIK igen tillsammans med energiknippet Håkan Axell. Det är alltid lika roligt att jobba med honom, en positivare gubbe är svårt att hitta. Jag har honom att tacka för en hel del bokningar också så jag klagar inte.
Det var en ganska svårflirtad publik trodde jag, men jag lärde mig en läxa. Bara för att alla inte jublar och tjoar precis helatiden kan de sitta där stumma av förundran ;) Det blev många trevliga samtal efteråt, och när jag råkade nämna att jag håller på att lära mig trolla var flera av killarna på hugget, att jag inte visste att trolleri var så stort där ute i landet.. En av ungdomarna hade trollat i typ sex år och var stenhårt inne på gatumagi. Jag har mycket kvar att lära!

Natten spenderade jag hemma hos den mest idylliska familj jag träffat på länge, och frukosten skulle komma att bli något utöver det vanliga. De hade dukat fram melon, tre sorters ost, nygräddade baguetter, massa grönsaker, kokta ägg, två sorters yoghurt och olika flingor och frön och grejer. Just den här morgonen strålade solen lite extra och höstlöven sprakade i träden. Det kändes som att jag kommit in i en reklamfilm av något slag. Allt var så prefekt. Barnen var supermysiga. De trollade för mig med sina magilådor och föreslog att jag skulle jonglera med allt som fans på bordet. Det var verkligen en magisk morgon. Vi hade superkul! Det blev till och med en spontanorkester i vardagsrummet som i värsta sound of music, med undantag från att vår orkester lät gräsligt ;)

Hemma igen hann jag lämna av mina väskor och äta middag innan jag och David drog iväg på ett inflyttningspartaj. Jag har verkligen saknat att gå på fest, det har blivit så sällan på sista tiden. Massa trevliga människor varav somliga hade jag inte träffat på en sisådär fyra fem år. Så himla roligt. På väg hem tittade vi på fina människor som klätt ut sig till allt möjligt. Vi såg bland annat ett par smurfar, otaliga djur och piffiga flickor med glittriga masker. Kan det inte vara obligatorisk maskerad lite oftare?

I Söndags var "watoto" på besök i kyrkan. En afrikansk barnkör som det verkligen svängde om. Så roligt att få in lite rytmer som folk hade svårt att klappa takten till. De fick alla att dansa loss med en glädje som sannerligen smittade av sig. Det är vad jag kallar en lyckad helg.


Nu ska jag ta och gå ut i det strålande solskenet och kolla på alla vackra träd, man får ju passa på innan allt blir brunt.
Klart slut, varulvstjut!
Comments