Blogg‎ > ‎

Kungälv

skickad 21 okt. 2010 05:25 av Mie Björhag   [ uppdaterad 18 dec. 2010 02:37 ]
Kungälv

Det var fint att få se mitt älskade Göteborg igen och jag måste säga att det var härligt att få kliva av tåget och känna sig så hemma. Jag sov hos en väldigt god vän vilket fick mig att bli ännu mer pepp, och tidigt på söndag morgon klev jag upp för att åka till centralen där jag skulle bli upp plockad.
En super varm och underbar familj kom och körde mig till kyrkan. Jag hade redan träffat dem vid två tidigare tillfällen och de visade sig att jag skulle känna mig väldigt hemma i deras sällskap. Vi satt och småbabblade lite i bilen och jag kände att en sån familj vill jag också ha en vacker dag! De var så vänliga och uppmuntrande och fina mot mig, och barnen blev bästis med mig på en gång så jag kunde inte annat än fascineras av hur hemma jag kunde känna mig med människor jag knappt visste vad de hette.
När vi anlände till kyrkan fick jag ett väldigt gott mottagande, och jag måste säga att jag gillade församlingen skarpt. Det var en väldigt uppsluppen stämning och ingenting kändes sådär religiöst krystat.
Predikan gick väldigt bra, publiken var med mig och jag hoppas att alla fick med sig någonting därifrån, det kändes i alla fall som att jag tillförde någonting.
Familjen som tidigare hämtat mig på stationen fortsatte att ta hand om mig, jag fick följa med dem hem, de bjöd mig på thai-mat och var sådär fina mot mig som de var innan. Jag förstår lite mer innebörden nu av vad  det innebär att vara "syskon i Kristus" Det har slutat vara en gammal förlegad religiös fras och har blivit ett alldeles livs levande uttryck fullt av mening och substans.
Jag byggde lego med barnen tills det var dax att åka tillbaka till min vän. Resten av dagen förgylldes av mina älskade vänner innan det var tid att åka hem igen. Jag kan bara konstatera att jag gärna åker till Göteborg lite oftare :)

Jag kände mig som en riktig prinsessa i helgen
Comments