Blogg‎ > ‎

Livet leker och allt är underbart

skickad 27 jan. 2011 02:39 av Mie Björhag   [ uppdaterad 27 jan. 2011 03:09 ]
Livet leker och allt är underbart

Nu har jag mycket att berätta, och det är goda nyheter alltihop!
I fredags var det en riktigt stor dag. Jag skulle förbereda inför helgens konfirmander och sen skulle jag på dejt med min David. Och vilken dejt sedan..
Vi skulle baka färdigt tårtan inför hans födelsedagsfest innan han frågade han om vi inte kunde ta en promenad. Jag blev lite besviken, för jag trodde att vi skulle göra någonting speciellt när vi bestämt att vi skulle ha en dejt och allt. Men en promenad är ju aldrig fel. När vi började styra våra fötter mot pendeltåget började jag ana ugglor i mossen, men han lyckades än en gång med konststycket att lura mig. Han sade att vi alltid promenerar i samma kvarter och att det kan vara trevligt att se någonting annat och jag köpte det rakt av.
När vi klev av på centralen blev jag lite förvånad, det finns ju mysigare platser att promenera på.. Bäst som vi strosade där mitt i city leder David mig in på F12. Du kanske inte vet vad det är, men det är Sveriges finaste restaurang som har en vegetarisk meny. Jag har aldrig varit inne på ett så storartat ställe. Det kändes som ett slott, med tunga tyger hängande från det höga taket och vacker, mysig och lyxigt designad inredning.
Allt kändes så otroligt fint, bara att vara i rummet gav mig bättre hållning.
Vi beställde in elva (!) rätter och det bästa alkoholfria vinalternativet på marknaden.
Allt serverades på olika tallrikar, och nästan alltid gjorde de någonting med rätten vid bordet, som att hälla på en sås eller ta av en glashuva. Vi satt länge, längre än alla andra, och när första efterrätten kom bad han mig att vänta lite. Sen föll han ner på knä och tog fram den provisoriska silverring han köpt till mig. Röd om kinderna lyssnade jag på de där orden som jag drömt om ända sedan jag var liten; "vill du göra mig till den lyckligaste mannen i världen? Vill du bli min fru?"
Lyckorus och värme i hela kroppen och jag svarade; "JA!!! Lätt!"
Den fina hallonsorbeten smälte men vi brydde oss inte om det ett dugg, för vi ska gifta oss!!!

Foto: Joakim Roslund

Vi glömde bort tiden. Allt var så fint, och jag kom inte hem förens sent på natten. Tidigt morgonen efter klev jag upp och packade mina väskor för att åka till Valbo som ligger lite utanför Gävle. Trött och lycklig försökte jag att fokusera på mitt jobb. Konfirmanderna satt på stolar i en halvcirkel runt mig, och jag fick prata om den personliga relationen med Gud. Jag har aldrig känt mig så in the flow. Allt kändes så bra, det blev så klockrent och konfirmanderna lyssnade uppmärksamt. En timme av koncentration från 14 åringar är inte helt fy skam.

Nu är jag alldeles hög på lycka. Jag har världens bästa liv och jag får göra det jag verkligen älskar. Jag är så galet bortskämd, and I love it!
Comments