Blogg‎ > ‎

Lucia och ylande hundar

skickad 19 dec. 2012 00:47 av Mie Björhag   [ uppdaterad 19 dec. 2012 01:34 ]
Lucia och ylande hundar

I helgen var jag i Avesta och jobbade på lussebandyn som pausunderhållning. Det gick riktigt bra måste jag säga, blev själv väldigt förvånad över vilken uppmärksamhet jag fick. Arrangörerna sade till och med att de aldrig sett någon få det så samlat i pausnumren. (det vet jag i och för sig inte om det är helt sant, men jag tar det som en komplimang) Jag hade förberett mig på att det skulle vara rätt stökigt, men det gick över förväntan.
Ett stort tack till alla ungdomar!
Jag trodde dessutom att jag inte skulle få se ett enda luciatåg i år, men tji fick jag. Klart att det kom ett luciatåg på lussebandyn, det säger ju sig själv.

Det fina luciatåget

När jag skulle åka hem dagen efter var tåget otroligt sent, faktiskt den största förseningen i år...

En liten försening. Jag tycker i övrigt att SJ har skött sig riktigt bra i år

Från en sak till en helt annan. Min granne har passat på att skaffa en hund. Det är en liten hundvalp som har låtit så ledsen, både på dagen och natten. Jag försökte kontakta honom, eftersom att det lät som att hunden for illa. När han inte var hemma skrev jag en "svensk lapp" på hans dörr. Tyvärr tog han det väldigt illa och kom och ryckte i dörren och bankade på i natt så jag blev alldeles vättskrämd.

Tydligen hade jag kränkt honom genom att sätta upp den där lappen, och bor man i ett studenthus måste man tåla lite oväsen, inklusive gnyende hundvalpar på nätterna.

Inte det klockrenaste jag gjort i mitt liv, och jag har kommit fram till att jag är mycket rädd för skrikande män, eller snarare skrikande människor i allmänhet. Tänk vad mycket rabalder det kan bli fast man menar så väl. Det är bara till att förlåta och gå vidare.

Julen står för dörren, och jag vill bara skriva att det är en av det vackraste sakerna Gud någonsin gjort för oss. Han låter sig födas till jorden som ett litet barn, hjälplös och skör. Han som är Messias, vårddare. Det är stort vackert och förunderligt. Tänk att han älskar oss så mycket."Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. Detta var den första skattskrivningen, och den hölls när Kvirinius var landshövding över Syrien. Alla gav sig då i väg för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Så for också Josef från staden Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad som heter Betlehem, eftersom han var av Davids hus och släkt. Han for dit för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som var havande. När de befann sig där var tiden inne då hon skulle föda. Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom de inte fick plats i härbärget.

I samma trakt uppehöll sig några herdar, som låg ute och vaktade sin hjord om natten. Då stod en Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de blev mycket förskräckta. Men ängeln sade: "Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren. Och detta är tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:

 "Ära vare Gud i höjden
och frid på jorden,
till människor hans välbehag."

När änglarna hade farit upp till himlen, sade herdarna till varandra: "Låt oss nu gå till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss få veta." De skyndade i väg och fann Maria och Josef och barnet som låg i krubban. Och när de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det förundrade sig över vad herdarna berättade för dem. Men Maria bevarade och begrundade allt detta i sitt hjärta. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för allt som de hade hört och sett, alldeles som det hade blivit sagt till dem"

Lukasevangeliet 2:1-20

Nu tar jag helg och önskar er alla en god jul och ett gott nytt år
Comments