Blogg‎ > ‎

Nattetid

skickad 6 okt. 2010 06:20 av Mie Björhag   [ uppdaterad 18 dec. 2010 02:39 ]
Nattetid

Jag hade en rätt märklig dröm som fick mig att tänka till lite.. Just för att den var så speciell tänkte jag dela med mig av den:


Dröm
Jag drömde att jag såg ett skådespel utfört framför mina ögon, ett drama om Jesu död för förlåtandet av våra synder. Det brukar ju sluta där. Men nu fick jag se en man stå i mittgången i en kyrka, läktaren löpte längs den västra väggen. Mannen stod inför ett val och på läktaren fanns det både änglar och demoner. Änglarna hade en talesman, en vis gubbe med snälla drag. Han ställde sig upp och med myndig men kärleksfull stämma berättade han att mannen han måste ändra sin livsstil och egocentriska inriktning och förstå, att det som utspelat sig framför hans ögon, dramat, var sant och att Jesus väntade på att förlåta hans synder, allt det där som högg i bröstet på honom när han tänkte på det. men då måste han offra det i sitt liv som inte levde upp till det högsta budet; "du skall älska HERREN din Gud av hela ditt hjärta, hela din själ och av allt ditt förstånd och din nästa som dig själv." Du vet nog bäst själv vad jag talar om.
Mannen tänkte högt och överlade med sig själv om friheten från det dåliga samvetet mot vinsten i att sätta sig själv först. Han ställde en fråga till ängeln: -"Måste jag ändra min livsstil, är det verkligen nödvändigt?"
Ängeln svarade att, det måste han inte, det är därför det är ett fritt val.
Då hoppade det fram en figur med en grotesk mask framför ansiktet på läktaren lite längre bort som skrek: "Äh, lyssna inte på den där gamle fetknoppen, han vet inte vad han pratar om. Nej fortsätt du ditt liv på det sätt som passar dig. Sen skakar vi rumpa tillsammans i ett evighetslångt party, du vet att allt ändå handlar om dig, och att ha kul!"
Mannen såg fundersam ut och vände blicken mot ängeln.
"Det är som sagt ett val du själv måste göra, men kom ihåg att allt den där demonen sade är en lögn. Djävulen är redan besegrad och försöker bara få med sig så många som möjligt i fallet. De vet redan att ett förfärligt straff väntar på dem och kom ihåg att djävulen är lögnens far som bara kommer för att stjäla, döda och förgöra.
Jag fick aldrig se vad mannen valde, men på något sätt tror jag ändå att jag vet.. Valet är nu vårt och endast Gud vet vad vårt hjärta väljer.


Comments