Blogg‎ > ‎

Nu är det sommar nu är det sol...

skickad 30 juni 2011 01:32 av Mie Björhag
Nu är det sommar nu är det sol..

Jag vet att jag inte har varit så kontinuerlig i mitt skrivande och det kan bero på diverse bröllopsplaner, flytt och en hel massa flängande hit och dit.
Just nu sitter jag på vårt sommartorp och njuter av en veckas ledighet innan jag drar iväg till lappis. Men det var faktiskt inte så länge sedan jag var norröver sist. I början av Juni åkte jag upp till Kalix med Håkan Axell och pratade om nykterhet. SPIK är en nykterhetsorganisation jag är ute med en del, och nu har jag alltså flugit inlandsflyg för andra gången i mitt liv. Det var hemskt kul och jag fick prova på att spinna sockervadd och klättra på läskbackar utöver att få jonglera för en fantastisk publik. Dessutom fick jag en ny kompis, det är inte fy skam alls.
Jag hade tänkt skriva om det mycket tidigare då jag blivit utlovad bilder från klättringen, men de kom aldrig, så ni får nöja er med att se det framför er. När tornet rasade klamrade jag mig fast vid det med benen, resultatet blev att jag hängde och dinglade med en back mellan mina fötter under tiden de firade ner mig.. vilken syn ;)

Sen sist har jag även uppträtt på en barnfestival i Karlskoga, på ett scoutläger utanför Gnosjö och såklart hamnade jag på nyhem i år igen. Det var minst lika kul som förra året om inte bättre. Massa bra människor att jobba med och en hel massa kompisar bland barnen som kände mig från förra året.
En sak jag speciellt vill berätta för er om inträffade på Nya Musik(en bok och musik shop på Nyhem). En kille på ca 10 år som jag jonglerat knivar över förra året på Löttorp när jag var förband till Ole Børud kommer fram och pratar med mig. Efter en stund kommer det upp att det var just jag som gjort detta.  Han spärrade upp ögonen, tappade hakan och bara stirrade på mig en lång stund, sen sade han "var det du... Pappa sa att det var du... [tystnad] ...var det du!!!..."
Det är lite tufft när man får bli en verklig person och inte bara en seriefigur som man sett på avstånd..

Här på sommartorpet händer det också en hel massa saker. Jag och David är här och en stor del av min familj. Solen skiner, vi har rott lite i min brors båt, och vi har hittat ett par ekorrungar som vi adopterat och byggt ett bo till.. Våra söta små nya kompisar ;)
Comments