Blogg‎ > ‎

Ölmstad, ett litet paradis

skickad 31 jan. 2011 01:15 av Mie Björhag   [ uppdaterad 31 jan. 2011 04:01 ]
Ölmstad, ett litet paradis

I helgen har jag varit i ett samhälle som heter Ölmstad. Det hela började med ett maxat möte i Kaxholmen i fredags. (Okej, jag vet att det inte är helt samma ställe, men det var ju i Ölmstad jag bodde, så jag låtsas att det är så.) Jag blev så imponerad av ungdomarna som arrangerat en skidhoppningstävling i början av multi, ett samarbete mellan flera kyrkor vad jag förstod det som. De hade byggt upp värsta hoppet, och jag måste säga att det var hög kvalité. Volter och snurrar och en dåre som åkte snow racer i sin morfars gamla overall var verkligen enligt mig kvällens höjdpunkt. Efteråt fick jag jongleringspredika under själva mötet inomhus, och aldrig förr har jag väl varit med om att ungdomarna ställt sig upp på bänkarna för att se det jag gör. En riktigt bra publik! Då kan det ju inte annat än gå bra.

Lördagen var "ledig" och vi passade på att gå på stan. Dvs A6 i Jönköping. Haha, lönehelg och tjockt med folk. Men vi hade svin kul i alla fall. På kvällen tittade vi på" I rymden finns inga känslor". En otroligt bra svensk komedi. Om du är en sån som dissar svenska filmer i vanliga fall borde ändå se den. Så galet bra!!!

Igår var det söndag, och vilken söndag sedan! Jag och Frida (tjejen jag bodde hos i Ölmstad) tog en promenad, och jag måste säga att jag blev lite kär i denna lantliga idyll med hagar och öppna vidder. Snön låg så vacker och vit över allt och jag fick nästan julstämning trots att jag trodde att jag längtade efter våren.

 
Våffellunch och sedan nervös inväntan på att få jongleringspredika. Åter igen denna fantastiska publik som gör att det inte går att misslyckas. Så jag måste bara säga, tack Ölmstad (och Kaxholmen) för den fina helgen, tack för det varma mottagandet och för all uppmuntran. Jag kommer gärna tillbaka igen!
Comments