Blogg‎ > ‎

Radioskugga

skickad 4 mars 2011 04:55 av Mie Björhag
Radioskugga

Jag bor i stockholmsförorten och åker därför väldigt mycket pendeltåg. Under tiden jag tittar på alla andra människor som inte heller riktigt känner för att prata med de man åker med varje dag, läser metro eller pillar på sina telefoner brukar jag lyssna på radio. Jag vet inte hur det kommer sig, men det blir alltid radioskugga precis när de säger något intressant. Det är så irriterande. Jag tror att det är den beryktade murphys lag,( du vet den där om att smörgåsen alltid landar med pålägget neråt om man tappar den) som tittar fram och flinar elakt mot mig mot mig.Hur som helst har jag haft lite radioskugga i min kommunikation med mig själv den senaste tiden. Låter det konstigt? Har du tänkt på att det är så mycket lättare att säga de där övertygande uppmuntrande orden till någon annan? Jag blir alltid kort på goda råd så fort det kommer till mig själv. En liten plutt sak kan lägga sig som ett stort berg i vägen och som mora träsk skulle sagt; "vi kan inne gå över den, vi kan inte gå under den".. och så slutar det där.
Jag tänkte inte på det så konkret till en början. Men när jag började tröttna på mitt egna smågnällande och petfasoner om ingenting bestämde jag mig för att skriva ner det jag kände och prata till mig själv som om det var någon annan som hade problemen. Det är konstigt ibland hur bra det kan bli bara jag backar två steg bakåt. Det var inget jätte berg, och det var bara att gå runt det.
Det går att lyssna på radio i efterhand via nätet och fylla i luckorna från dagens sändning om jag missade någonting spännande, på samma sätt går det att reparera dålig kommunikation med sig själv. Det är för mig en synnerligen bra och givande upptäckt.

Nu sitter jag på en buss mot Taberg. Jag återkommer med rapport från helgen. Jag har dessutom lyckats få med mig en kamera. :)
Comments