Blogg‎ > ‎

Från Nyhemsveckan till Hampe

skickad 12 juli 2013 02:00 av Mie Björhag   [ uppdaterad 12 juli 2013 02:03 ]
Från Nyhemsveckan till Hampe

Jag märker att jag har svårt att hinna med att uppdatera bloggen nu på sommaren för att det händer så sjukt mycket. Sen handlar det självklart om prioriteringar också, och jag har nog prioriterat bort jobb när jag varit ledig, men nu på semestern hinner jag ju skriva.
Jag har rest runt i vårt vackra land och träffat på massor med sköna människor. Sen senast jag skrev har jag hunnit vara i Lövånger på en satsning för asylsökande barn, Nyhemsveckan, midsommarfirande på Dellenbadens sommarhem, kyrkan i
Älvsbyns 200 års firande, Lapplandsveckan och Hampe.
Det har varit intensivt och fantastiskt kul, men lite jobbigt också eftersom jag har varit ifrån min älskade David lite för mycket.

För att börja från början så var det jätte kul att vara i Lövånger, och det känns så viktigt och fint att göra något för de asylsökande barnen. Att se deras ansikten när de får ta emot en ballongfigur eller bara när jag syltminglade med dem. Glädjen i deras ögon under själva showen var betalning nog. Det är något av det viktigaste och finaste jag gjort och jag gör det gärna igen. Arrangörerna hade så fina hjärtan och brinner verkligen för dessa familjer som är i en så utsatt position och jag är glad att jag en dag fick hjälpa dem bort från deras mörka vardag.

På Nyhem såg jag många välbekanta ansikten och det kändes som att jag fick både växa som människa och i mitt andra jobb med SPIK. Nu är jag lite bekvämare att stå i monter...

Montern på Nyhem

På Dellenbadens sommarhem som ligger utanför Hudiksvall var det också väldigt fint. Då följde dessutom David med och det gjorde ju inte saken sämre.
Jag fick jongleringspredika två gånger och jag måste säga att det var otroligt bra publik. det lyfter ju mig som artist/predikant något oerhört. Det var det bästa midsommarfirandet på åratal. Lyckoruset satt i kroppen när jag och David åkte bil på natten till mina föräldrars sommartorp utanför Norberg. Natten var ljus och fullmånen var så ståtligt att allt kändes sådär magiskt som bara en midsommarnatt kan vara.

Dellenbaden Sommarhem

I Älvsbyn uppträdde jag i Lomtjärnsparken tillsammans med Bengt Johansson. det var också stort eftersom han har skrivit så många bra lovsånger som bland annat "Bara i dig har min själ sin ro". Arrangören var nöjd och sade att det var den bästa predikan han någonsin hört och vi fick varsin somrig present full av  svenska läckerheter som blåbärssirap och hjortronsylt.

Mie och Bengt Johansson

På lappis hade jag två jongleringsföreläsningar tillsammans med min kollega Håkan om nykterhet och stod även där i monter. Nu känner jag gänget som åker runt på kristna festivaler, och det är skönt eftersom vi kommer att ses igen under sommaren.

Det sista jag gjorde innan semester sol och bad och fina gäster som kommit och hälsat på oss den senaste veckan var ett kort besök på Hampe. Vilket tryck det var. Om jag varit tonåring hade jag mer än gärna åkt dit. Fantastiska ledare och aktiviteter för ungdomarna. Det är ett hett tips för nästa sommar om du har åldern inne eller känner någon som borde åka.

På återseende!
Comments