Blogg‎ > ‎

Små vardagsunder

skickad 8 juni 2012 01:33 av Mie Björhag   [ uppdaterad 8 juni 2012 01:37 ]
Små vardagsunder

Jag har haft en fantastisk helg i västra Götaland. I lördags uppträdde jag på en torgfest i Borås och i söndags hade jag den stora äran att få vara med på en familjedag i Skövde. Jag köpte till och med en fotbollströja dagen till ära och det blev verkligen en hejdundrande fest. Efteråt hörde jag från olika håll att det hade gått hem hos alla åldrar. Tänk vad Gud är bra som hjälper mig att skriva material som är relevant för alla. En person sade att det var den bästa predikan hon någonsin hört och två personer berättade att de till och med grät en skvätt. Kan man få bättre betyg? Tror inte det.Men det var inte det jag skulle skriva om. Under den senaste tiden har jag upptäckt att det verkligen är sant att Gud är intresserad att hjälpa oss i vad det än må vara. Allt är intressant för honom och eftersom att vi är hans barn hjälper han oss gärna.
Filipperbrevet 4:6
"Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse."

För några veckor sedan tappade jag min telefon. En Iphone för att vara exakt som jag haft i ca fem månader. Jag blev väldigt förtvivlad. jag har lagt in hela mitt liv på den telefonen. Dessutom är det så trassligt att hålla på och fixa med försäkringar för att få en ny telefon och massa krångel för att få mitt gamla nummer tillbaka. Kort sagt var det jobbigt på många plan att den försvann.

Jag skulle åka bort hela helgen och jobba så det fanns ingen tid att ta i tu med det på en gång. Så bad jag till Gud att den skulle komma tillbaka hel och ren utan krångel. Jag spärrade ingenting, jag anmälde ingenting och några timmar senare ringer mamma till min man för att berätta att en tjej hittat min telefon. Hon hade cyklat över den på väg till jobbet, men det var inte en skråma på den. På måndagen fick jag den tillbaka. Det var som om den aldrig varit borta. Tack Jesus!

En annan gång tappade jag ett av mina favorit örhängen. Det var ingen stor sak, men när jag satt på pendeltåget för att åka iväg upptäckte jag att ett var borta. Jag blev lite småledsen över det och bad Gud att det skulle komma tillbaka. Det kunde verkligen vara vart som helst. När jag kom hem sent på kvällen hängde det på min grannes brevlåda. Tack gode Gud för att du bryr dig om så triviala saker.

Nu i helgen hade de utlovat regn både på lördagen och söndagen vilket hade varit tråkigt för satsningarna. Men vi bad för sol och uppehåll och under våra evenemang tittade solen fram vid ett par tillfällen och inget regn. Tack gode Gud.

Ikväll åker jag till Tibro. Vi hörs!

Comments