Blogg‎ > ‎

Smygtittat på tunnelbanan

skickad 7 nov. 2011 05:29 av Mie Björhag
Smygtittat på tunnelbanan

I Lördags kväll, när jag åkte jag tunnelbana hem från en filmkväll, förundrades över hur klimatet på tåget förändras när folk intagit alkohol. De pratar högre, är mindre generade och kan, hör och häpna, prata med främlingar.
Hur som helst satt jag där och iakttog skådespelet i tunnelbanevagnen när två snygga blondiner trillar in. Jag vet att jag kan vara ytterst fördomsfull, och detta var ett sådant tillfälle. I mitt stilla sinne tänkte jag att de kommer att sätta sig någon stans och ignorera allt annat än de som rörde dem, eller möjligen börja giddra med någon som var ivägen.
MEN de slog sig ner vid den allra mest högljudda människan och talade vänligt med henne, gav henne komplimanger och log. De bad henne stänga sin väska för risken att minska risken att bli bestulen på något. Sann omtanke mot en fullkomlig främling.
När den högljudda tjejen klev av förväntade jag mig att det skulle komma någon lätt sarkastisk kommentar om hennes beteende, stil eller tankspriddhet, men istället pratade de om hut gullig och trevlig hon var...
Där satt jag och bara häpnade. Jag och mitt präktiga ego skämdes för att någonsin tänkt en ond tanke mot någon som gjorde det jag önskar att jag hade vågat göra lite mer. De ägde vagnen, tittade sig om och bara spred värme med änglalika leenden och komplimanger som kändes uppriktiga och ärliga. Vilket uppvaknande.


Jag känner inte dem, jag vet inte vart de kom ifrån eller vart de skulle, men en sak vet jag; de två lätt berusade blondinerna spred mer ljus och värme än en öppen spis en kall vinterdag, sådan vill jag också vara!
Comments