Blogg‎ > ‎

Stort i Storfors

skickad 25 mars 2011 15:43 av Mie Björhag   [ uppdaterad 26 mars 2011 00:25 ]
Stort i Storfors

Det har varit en helt fantastisk kväll. Jag vet att jag ofta missbrukar superlativ, men det är ju så att jag har världens bästa jobb, så vad annat kan man begära? Jag sitter och skriver mitt i natten bara för att jag är så lycklig. Jag har fått vara med på en helt fantastisk ungdomsgudstjänst och för första gången i mitt liv fått vara med och dela ut nattvard. Det var en annorlunda gudstjänst i flera bemärkelser. För jag har förstått att storfors som jag tidigare inte kunnat sätta på kartan har så mycket sprudlande nutidshistoria bara i den kyrka jag nu besökt.
I denna värmländska bygd växte en idé fram om en rockkyrketurné vid namn Heaven Metal Judgement day tour. Prästen på bilden var den jag fick tjänstgöra i nattvarden med och delar av dagens gudstjänsten var alltså hämtade från denna rockkyrketurné med rökmaskin och allt. Det var fränt! Det gick bra att predika också, och som vanligt blev jag imponerad över ungdomarnas tålamod. Även Storfors har en bra publik!

(Bilden hämtad från Facebook, jag glömde kameran i helgen, men lite liknande var det ikväll)

Ombyggnation under den K-märkta kyrkan. Fritidsgården grävs fram ur marken under kyrkan med stor precision.

Bakgrundsfakta: Strulig och jobbig kommun där inget händer plus driftiga människor som brinner för ungdomar och en rik församling. Vad blir det? Jo en halvt kommunal, halvt kyrkligt driven fritidsgård i samma hus som den feta kyrkan som är K-märkt trots sin ringa ålder. (byggd 1959) En mycket stor procent av alla ungdomar som bor här kommer till fritidsgården p.a.X. Kanske beror det på att det inte händer så mycket annat här, men det är SÅ bra att det händer.. *imponerad*
Och det var mycket folk ändå, fler än jag hade trott, som sprang runt här under kvällen. Det var en lite svårare publik i fritidsgården, men vad annat kan man vänta?
Som följd av att det inte fanns någon headset mikrofon inkopplad till källaren fick min röst visa vad den gick för. Jag känner att jag har lite ont i halsen, men det var det värt! Det har varit en helt magisk kväll, och det har jag det fina mottagandet, alla underbara konfirmander , ungdomar och en sannerligen cool präst att tacka för.
Tack storfors! Jag hoppas att vi ses igen!
Comments