Blogg‎ > ‎

"Till er som vet att en mur bara är en bro på högkant"

skickad 6 feb. 2012 05:07 av Mie Björhag   [ uppdaterad 14 feb. 2012 03:38 ]
"Till er som vet att en mur bara är en bro på högkant"

I torsdags var jag på Emil Jensen på Gävle stadsbibliotek. Det var en fin afton, snöflingorna föll tungt utanför de stora fönstren som vätte ut mot Gavleån, och gatlycktorna gav snöflingorna ett gyllene, nästan magiskt skimmer. Allt var perfekt.

Upp på scenen klev den lilla gängliga yngling jag för ca tre år sedan blev så fascinerad av. Hans texter grep lixom tag i mig på samma gång som jag inte kunde sluta skratta hejdlöst. Jag kunde inte låta bli att trotsa väder och vind för att få komma och se honom igen. Precis som väntat var han lika bra, om inte bättre. Hans galna humoristiska allvar triggar mig. Tänk om jag kunde leverera på samma sätt!
Jag har ju tidigare skrivit om hur jag tycker att cykeln är det bästa färdmedlet och att natur och miljö är väldigt viktigt.

"Varför skriver hon om det?" Kanske du undrar...

Jo, det är så att Emil har gjort den tuffaste turnén jag någonsin hört talas om, och tänkte credda honom lite för det. Han har nämligen cyklat genom Sverige som en grön auktion mot alla onödiga utsläpp, samtidigt som han stannade på bestämda platser och hade konsert. WOW! Tänk om jag skulle våga mig på att göra en sån sak någon gång.. Vilket statement, vilken förebild. (Han finns på spotify. Om du inte hört honom tidigare, gör det!)

Emil Jensen i action

Apropå hjältar skulle jag vilja hylla fler hjältar idag. Jag skriver väldigt mycket om mig och mitt här i bloggen. Vad jag tycker och vad jag har varit med om, men det är inte lika ofta jag skriver om alla er hjältar där ute.  Jag beundrar människor som vågar stå för vad de tycker, även om de är i minoritet. Som älskar hejdlöst, trots svek och gamla sår. Som vågar resa sig upp igen och borsta av sig det gamla och kasta sig ut i den stora farliga världen med hopp om att någon tar emot.
Jag beundrar människor som brinner för viktiga saker. Som lever sitt liv för andra. Snälla rebeller som våga säga emot när samhället är på väg åt fel håll. Som sätter upp små söta postitlappar på stan med uppmuntrande ord.
Jag beundrar människor som vågar prata med grannen på bussen, som handlar rättvisemärkt för att de tänkt till och tycker att en människas värde är viktigare än billig mat.
Människor som handlar på secondhand och lämnar sakerna dit när de tröttnat på dem.
Jag beundrar människor som orkar hålla ut att vara en vän när någon går igenom tuffa tider, som inte släpper taget och inte ger upp. Människor som talar gott om varandra och som aktivt inte deltar i skitsnack.

En sköning jag träffade i Gävle som vågar vara sig själv

Jag beundrar människor som vågar vara annorlunda och människor som inte har behovet att vara det.
Det finns något att beundra hos alla, och jag beundrar dig!


Comments