Blogg‎ > ‎

"utan Facebook i tre dagar försmäktar jag på denna ö"

skickad 8 feb. 2012 00:01 av Mie Björhag   [ uppdaterad 13 feb. 2012 01:13 ]
"utan Facebook i tre dagar försmäktar jag på denna ö"

Idag är tredje dagen jag "facebook-fastar". Det är riktigt nyttigt måste jag säga. Jag har abstinens, vilket visar på ett visst beroende. Ett beroende av att veta vad som händer i mina vänner och bekantas liv utan att ha någon egentlig kontakt, ett behov av att få bekräftelse på det jag skriver och gör, ett behov av att slösurfa bort en massa tid istället för att göra det där jag egentligen borde.

Är inte detta ett spännande fenomen? Jag tror dessutom att jag inte är ensam om att ha detta osunda beteende. Hur hamnade jag här? Hur gick det egentligen till när jag gradvis överlät mig till det? Jag måste i ärlighetens namn säga att jag inte vet. Det har smugit sig på tills min man påpekade att jag varit inne på facebook tre ggr redan vid frukost... Jag har nästan alltid ett fönster uppe, vad jag än gör på datorn, om utifall att någon skulle vilja mig något eller att något intressant skulle dyka upp.

Efter att jag skaffade mig en ny telefon som man utan vidare kan surfa på, laddade jag käckt ner en app som alltid talade om för mig allt som hände på FB. I och med den appen ökade bara mitt behov av att få veta vad folk är ivriga att dela med sig av ute på det världsomspännande intranätet.

Nej, nu får det vara slut med denna tidsbov, bort med appen och en veckas frånvaro på FB gör mig gott. Nu hoppas jag på att jag kan ha en sundare inställning till fenomenet facebook i fortsättningen.

Tack för mig
tartexpastej

Comments