Blogg‎ > ‎

Värnamo tur och retur

skickad 9 maj 2013 02:29 av Mie Björhag
Värnamo tur och retur

I helgen har jag varit på jobbuppdrag i Värnamo Allianskyrka. det gick jätte bra och jag kände att jag fick ett väldigt vänligt emottagande. Publiken var varm och jag fick många fina kommentarer efteråt. De gav mig till och med en liten gåva, sådant händer verkligen inte varje gång.
Men det var inte det jag tänkte skriva om just nu, det var nämligen så att jag var med om ett ganska trevligt äventyr på vägen ner.

Det kändes som att jag var med i en bok. "Äventyr på en söndag" kunde det här kapitlet ha hetat.
Tåget var försenat och konduktören ropade ut att alla som skulle till Värnamo bland annat skulle hoppa av i Nässjö istället för Alvesta för byte till ersättningsbuss.
Väl av tåget uppstod det stor förvirring. Ingen buss, bara en taxi som plockar upp en person och åker vidare.
Människor ser förvirrade ut och killen i biljettluckan ringer runt. Vi skulle inte klivit av här, vi skulle åkt till Alvesta.
Tågvärden är bestämd, han har aldrig ropat ut att vi ska kliva av här. Ord står mot ord.
Taxifaxet måste upp till Västerås och bli bekräftat innan vi kan åka vidare.
En blandad skara människor som aldrig skulle pratat med varandra annars är nu bästisar och pratar med varandra om det som hänt och hur fräck tågvärden var.
En del var stressade och pratade i mobiltelefoner, andra var besvikna.
Själv satt jag i vårsolens första värmande strålar och avnjöt en glass.
"Vi kommer nog fram ska du se, ingen anledning att stressa upp sig, så länge jag är framme kl 15 är jag nöjd, och så segt kan det ju inte vara" tänkte jag. En tjej som skulle med en sjuktransport var extra stressad och jag kände med henne.
En efter en anslöt sig till det pågående samtalet och tillslut småpratade alla i vänlig ton, solen smälte bort den värsta bitterheten och tillslut kom vi varandra lite närmare.
Det visade sig att en i sällskapet faktiskt var författare och skriver deckare. Johan Theorin heter han och bjöd på bullar.

Efter mycket om och men kom taxibussen tillslut och vi satt och småpratade hela vägen. Trevligt måste jag säga.

I onsdags fick jag brev på posten, det var från en av de vänliga resenärerna, hon hade hittat mina vantar under mitt säte i taxibussen och skickade dem till mig tillsammans med ett fin litet kort. Därför vill jag skicka dagens ros till Madelene Brandin i Burseryds IF som skickade dem till mig.

I mitten står Johan Theorin och till höger om honom står Madelene, min vantskickande vän

Vi hörs, tills dess, njut av vårsolen!
Comments